Bejelentkezés alapján: H-Cs:8.00-20.00-ig,Szombat: 8-12-ig

Szájápolás gyermekkorban

gyermekfogászat

A szájápolás elsajátítása már gyermekkorban nagyon fontos, hiszen ez később nagymértékben meghatározza, hogy felnőttként milyenek lesznek fogaink.  Gyermekeink fogai eredendően egészségesek és az, hogy mi lesz ezeknek az ép fogaknak a sorsa a későbbiekben elsősorban a szülők felelőssége. Ma már 2-3 éves korban javasolt fogorvoshoz vinni gyermekünket. Ekkor még nincs semmi fogászati probléma, ilyenkor csak ismerkedünk az új helyszínnel, barátkozunk az asszisztensekkel, a fehér ruhás orvosokkal.

 

untitlediii5

A rendszeres kontrollal megelőzhető a rendellenességek kialakulása és ha mégis kialakul az elváltozás a gyerek már ismeri a rendelőt, nem fél a kezeléstől, bizalommal érkezik orvosához.
A leggyakrabban alkalmazott megelőző eljárások a fluoridkezelés, melynek során a fluort oldat vagy zselé formájában közvetlenül juttatjuk a fogakra, illetve a barázdazárás. Különösen fontos a helyes táplálkozás, édességek, cukros italok fogyasztása nem ajánlott, hiszen ezek nagyban növelik a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. Félévente javasoljuk a rendszeres fogorvosi kontrollt gyermeke számára.

 

Kérjen időpontot!

Kerámia Dental Fogászati Központ

Cím: Székesfehérvár, Szekfű Gy. u. 12.
Mobil.: 20/244-8888
E-mail: fogaszat@keramiadental.hu

Cím: Budapest, VI. kerület Király utca 106
Mobil:  30/229-8888
E-mail: kiraly@keramiadental.hu

 

logo feher

  Bejelentkezés alapján:
Hétfő-Péntek: 08.00-20.00-ig,
Szombat: 8-12-ig (bejelentkezés alapján)

Search