Bejelentkezés alapján: H-Cs:8.00-20.00-ig,Szombat: 8-12-ig

Fájdalommentes kezelés

Gyökérkezelés

Fogfájdalmak túlnyomó többségének hátterében valamilyen fogbél eredetű gyulladás áll. Fogaink belül üregesek. A fogak közepében található a fogbél kamra és az abból a gyökerekben futó csatornarendszer. Ebben a térben a fogat tápláló erek és idegek találhatóak.

Ha a fogszuvasodás megközelíti a pulpakamrát, akkor a fogbélüreg védekezésül megnöveli a fog vérkeringését és a fog ingerekkel szemben fokozottan érzékennyé válik. Ha ekkor nem állítjuk meg a folyamatot, akkor a fogbélüreg szövetei begyulladnak vagy elhalnak, szükségessé válik a fog gyökérkezelése.

Mi a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés azt jelenti, hogy fog belső tereit maradéktalanul kifertőtlenítjük, majd légmentesen lezárjuk, hogy oda többet fertőzés ne juthasson. Ez a folyamat a fogászat egyik legösszetettebb feladata, ezek a csatornák, nem egyszerű alagutak a fog gyökerében, hanem bonyolult elágazásokat és számtalan gyökerek közti összeköttetést tartalmaznak, ide-oda görbülnek, sok szűkületet tartalmaznak. A gyökércsatornát és a kifertőtlenített csatornát a legkorszerűbb felmelegített gyökértömő anyaggal zárjuk, mely nemcsak a főcsatornát, de a kisebb elágazásokat is maradéktalanul lezárja.

Hány alkalom a gyökérkezelés?

 Mivel a cél a fertőtlenítés, igyekszünk minél kevesebb alkalommal elvégezni a kezelést, így biztosíthatóak a baktériumszám csökkentés legjobb feltételei.

Ha egy alkalommal történik a gyökérkezelés akkor az az egy kezelés nagyon hosszú és megterhelő?

Nem, mert mára a gyökérkezelés nem kézi reszelőkkel, hanem egy speciális fémből (NIKKEL-TITÁN) készült gépi tágítókkal történik, így a kezelési idő nagymértékben rövidül. Ezen fémötvözetek segítségével lehetővé válik még az extrém görbe gyökerek kezelése is.

Mi a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk!

A gyökértömés megfelelő kivitelezése szempontjából fontos, hogy a kezelőorvos tisztában legyen a gyökércsatorna pontos hosszával. Erre szolgál a pontos és korszerű ún. apex-lokátor. Az elektromos csatorna bemérő eszköz a modern fogászatok kedvenc eszköze. A pontos és precíz bemérés jóvoltából a jó gyökértömés sem nem rövidebb, sem nem hosszabb, mint a gyökércsatorna valós hossza. 

Mi a gyökérkezelés sikerességének aránya?

A rendelőnkben alkalmazott gyökérkezelési eljárás a legkorszerűbb eszközöket és anyagokat alkalmazza. Ilyen módon sikerességi arányunk a gyökérkezelések terén messze a magyar átlag felett áll.

Miért minket válasszon?

  • fájdalommentes kezelést biztosítunk
  • akár egy ülésben elvégzett kezelés
  • több 100 elégedett páciens

Kérjen időpontot!

Kerámia Dental Fogászati Központ

Cím: Székesfehérvár, Szekfű Gy. u. 12.
Mobil.: 20/244-8888
E-mail: fogaszat@keramiadental.hu

Cím: Budapest, VI. kerület Király utca 106
Mobil:  30/229-8888
E-mail: kiraly@keramiadental.hu

 

logo feher

  Bejelentkezés alapján:
Hétfő-Péntek: 08.00-20.00-ig,
Szombat: 8-12-ig (bejelentkezés alapján)

Search