Székesfehérvár: H-Cs: 08.00-18.00, P: 08.00-16.00,
Sz: bejelentkezés alapján
Budapest: H-Sz-P: 09.00-17.00, K-Cs: 14.00-20.00

Csillogóan szép, egészséges, sima fogak!

602448fe636e288

  • Fogtisztítás mesterfokon
  • Ultrahangos fogkőeltávolítás 
  • Tökéletes tisztaság két lépésben.

Az egészséges fogazat csak a megfelelő otthoni fogápolás és a professzionális szájhigiénés kezelések együttes alkalmazása esetén alakul ki, illetve tartható fenn.

Mi is a professzionális fogtisztítás?

A professzionális szájhigiéniás kezeléseket erre kiképzett dentálhigiénikusok végzik.

Első lépésben a dentálhigiénikus egy ultrahangos eszközzel (depurátor) eltávolítja a fogak felszínére rakódott szennyeződéseket, fogköveket. A fogkő eltávolítás utolsó fázisa a polírozás. Ez egy speciális polírozó krémmel történik, amely különböző finomsági fokozatokban áll rendelkezésre és megfelelő alkalmazásuk mellett a fogak felszíne olyan tükörsimára polírozható, hogy azon a lepedék és a fogkő csak később vagy egyáltalán nem tapad meg. Ezután klinikai higiénikusaink olyan személyre szabott szájhigiéniai tanácsokkal látják el melyek segítségével hosszútávon megtarthatóak az elért gyógyulási eredmények.

Miért kell a fogköveket eltávolítani?

5047372955e6a9c

  • Fogínygyulladást okozhat, meggyengítheti az immunrendszert.
  • Hosszútávon a fogak meglazulását/elvesztését okozhatja
  • Elszíneződést, esztétikai problémát jelent
  • Kellemetlen leheletet forrása lehet
  • Vérzést és fájdalmat válthat ki a gyulladt ínyből
  • Mindig el kell végezni fogfehérítés előtt. Ezzel egyrészt a fogfehérítés hatékonyságát lehet fokozni, gyönyörű fehér fogai, de egészséges fogínye, csillogó és fogkőmentes fogazata is

Mit jelent a szájhigiéniai tanácsadás?

A szájhigiénés tanácsadás keretében kielemezzük melyek a fogkőképződésnek legjobban kitett területek, vannak e olyan területek melyek tisztítására külön figyelmet kell szentelni, megtanítják ezek helyes és szakszerű tisztítását és bemutatják az ehhez szükséges eszközöket és anyagokat. Ezen tanácsadás keretében olyan információk birtokába jutnak a páciensek, melyet, ha sikerül a napi gyakorlatba átültetni, akkor hosszútávon megőrizhetik fogaik egészségét és ragyogó megjelenését és persze fájdalommentességét.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Attól függően, mennyire szennyeződöttek fogaink és ínyünk, a kezelés 20-50 percet vehet igénybe.

Fájdalmas-e a kezelés?

A fogkő eltávolításhoz az esetek túlnyomó többségében nem szükséges érzéstelenítés, a kezelés nem jár fájdalommal. A ultrahangos rezgőfej gyors rezgése a fogakra felrakódott fogkövet porlasztja szét. Az alatta eldugott fogfelszínek egy-egy pillanatra lehetnek érzékenyek, de ennek mértéke könnyedén viselhető. Kérésre vagy szükség esetén a kezelés érzéstelenítés mellett orvosi közreműködéssel is kivitelezhető.

Milyen gyakran kell a fogkövet eltávolíttatni?

A fogkőképződés mértékét rengeteg tényező befolyásolja:ilyen a nyál mennyisége és minősége, sűrűsége, a fogak alakja és elhelyezkedése, fogtorlódások vagy rések megléte, szájhigiéniai szokások, étrend stb. Mindezek figyelembe vételével munkatársaink személyre szabottan állapítják meg, hogy milyen gyakorisággal érdemes a professzionális tisztítást elvégezni. A legideálisabb körülmények közt is érdemes évente kétszer a fogorvosi ellenőrzéssel egybekötött szájhigiéniai kezelést elvégezni.


Innováció a fogtisztításban

Örömmel jelentjük be legújabb segítőtársunkat a fogtisztításban: Itt az intraorális homokfúvás!
A fogkő számtalan ember életét keseríti meg. Akár fogínysorvadást, fogágy betegséget, végső soron a fogak elvesztését is okozhatja, ha nincs kezelve.

homokfuvas

Rendelőnkben a fogtisztítást és fogkő eltávolítást intraorális homokfúvással egészítjük ki, melynek segítségével a legapróbb fogkövek, elszíneződések még a legeldugottabb résekből is eltávolíthatóak. Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, elszíneződéseket. Ennek keretében nagynyomású vízsugárral történik a tisztítópor fogfelszínre való fújása. Az elsődleges cél, hogy a nehezen hozzáférhető behúzódásokat és barázdákat is teljes mértékben megtisztítsuk.

Ez a beavatkozás fontos kiegészítő kezelése lehet a fogkő eltávolításának, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is, mindemellett alkalmazhatjuk a gyulladt íny és a fogágy betegségeinek orvoslásában.

Az intraorális homokfúvás most fogkő eltávolítással együtt: 17500,-

Bejelentkezés:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 20 244 8888

Kérjen időpontot!

Kerámia Dental Fogászati Központ

Cím: Székesfehérvár, Szekfű Gy. u. 12.
Mobil.: 20/244-8888
E-mail: fogaszat@keramiadental.hu

Cím: Budapest, VI. kerület Király utca 106
Mobil:  30/229-8888
E-mail: kiraly@keramiadental.hu

 

logo feher

 

 

Nyitva tartás:

Székesfehérvár
H-Cs: 08.00-18.00
P: 08.00-16.00
Sz: bejelentkezés alapján

Budapest
H-Sz-P: 09.00-17.00
K-Cs: 14.00-20.00

Search