Székesfehérvár: H-Cs: 08.00-18.00, P: 08.00-16.00,
Sz: bejelentkezés alapján
Budapest: H-Sz-P: 09.00-17.00, K-Cs: 14.00-20.00

A szájsebészet körébe tartoznak az arc- és állcsontsebészet olyan tevékenységei, amelyek gyógyítják a fogazathoz és az állcsontokhoz tartozó megbetegedéseket, sérüléseket, töréseket, a lágy részek (íny, ajak) elváltozásait. A leggyakoribb beavatkozások a következők:

  • fogeltávolítás feltárásból - betört, visszamaradt foggyökerek szájsebészeti eltávolítása
  • bölcsességfogak kezelése, szájsebészeti, műtéti eltávolítása - ha a bölcsességfog valamilyen problémát okoz
  • gyökércsúcs rezekció - a gyökérkezeléssel, illetve gyökértöméssel elégtelenül kezelhető fogak megtartása, góctalanítása
  • szájsebészeti cisztaműtétek - az állcsontokba, illetve a száj lágyrészeiben előforduló jóindulatú tömlődaganatok kiirtása
  • arcüregzárás (foghúzáskor megnyílt arcüreg esetén)
  • fogászati implantátum beültetés
  • szájsebészeti csontpótló műtétek 
  • az állkapocsízület betegségei, az állkapocs-ízületi diszfunkciós panaszok orvoslása

 

Gyakorlott szájsebészeink magas fokú szakértelemmel és empátiával kezelik azokat a betegeinket, akik szájsebészeti beavatkozásokon esnek át.

Ezek a beavatkozások sok esetben olyan műtéteket jelentenek, melyeket helyi érzéstelenítéssel végzünk. Az injekcióval beadott érzéstelenítő az éppen kezelt fogat és környékét képes elzsibbasztani úgy, hogy fájdalommentes lehessen a kezelés.

A-PRF technológia

prfFogászati Központunkban már elérhető a legmodernebb A-PRF fibrin membrán technológia, mely a sebgyógyulás elősegítésének egyik leghatásosabb módja. A technológia lényege, hogy a páciens saját vénás véréből kerül előállításra a membrán, mely véralvadásgátlók nélkül kerül centrifugálásra.

A folyamat eredménye leukocytában és thrombocitában gazdag fibrin alvadék, mely csontregenerációra kitűnően alkalmazható, valamint az implantátum stabilitását is elősegíti.

A PRF felhasználási területei implantálás, arcüreg emelés (sinus-lift), csontregeneráció.

Humán csontpótló

A csontpótló lehet ásványi alapú, szintetikus, állati eredetű és emberi szövetből származó. A beágyazódás szempontjából a legjobb választás a humán eredetű csontpótló anyag.
Fogászati Központunkban az implantálással egy időben történő csontpótlás során humán csontpótló anyagot használunk. Az emberi eredetű csontpótló anyag azt jelenti, hogy a csípőprotézis beültetésekor felszabadul a combcsont feje, ami egy kb. 5 cm átmérőjű csontgolyóként képzelhető el. Ebből a csontgolyóból készül a csontpótló anyag – mely különböző kiszerelésben kerül előállításra. (granulátum, blokk -különböző méretű szabályos testek stb.

A csípőműtétre váró páciensek gondos szűrés után válhatnak csontdonorrá. A kinyert csontszövet szűrése és sterililzálása speciális technológiával történik, így a csontpótló anyag használata teljesen biztonságos és steril alapot nyújt az implantátumnak.

A regenerálódási idő rövidebb, jobb az elfogadás és a beágyazódás, valamint kisebb a kilökődés esélye.

Kérjen időpontot!

Kerámia Dental Fogászati Központ

Cím: Székesfehérvár, Szekfű Gy. u. 12.
Mobil.: 20/244-8888
E-mail: fogaszat@keramiadental.hu

Cím: Budapest, VI. kerület Király utca 106
Mobil:  30/229-8888
E-mail: kiraly@keramiadental.hu

 

logo feher

 

 

Nyitva tartás:

Székesfehérvár
H-Cs: 08.00-18.00
P: 08.00-16.00
Sz: bejelentkezés alapján

Budapest
H-Sz-P: 09.00-17.00
K-Cs: 14.00-20.00

Search