Gyermekfogászat

Szájápolás gyermekkorban

A szájápolás elsajátítása már gyermekkorban nagyon fontos, hiszen ez később nagymértékben meghatározza, hogy felnőttként milyenek lesznek fogaink.  Gyermekeink fogai eredendően egészségesek és az, hogy mi lesz ezeknek az ép fogaknak a sorsa a későbbiekben, elsősorban a szülők felelőssége. Ma már 2-3 éves korban javasolt fogorvoshoz vinni gyermekünket. Ekkor még nincs semmi fogászati probléma, ilyenkor csak ismerkedünk az új helyszínnel, barátkozunk az asszisztensekkel, a fehér ruhás orvosokkal.

A rendszeres kontrollal megelőzhető a rendellenességek kialakulása, és ha mégis kialakul az elváltozás, a gyerek már ismeri a rendelőt, nem fél a kezeléstől, bizalommal érkezik orvosához.
A leggyakrabban alkalmazott megelőző eljárások a fluoridkezelés, melynek során a fluort oldat vagy zselé formájában közvetlenül juttatjuk a fogakra, illetve a barázdazárás. Különösen fontos a helyes táplálkozás, édességek, cukros italok fogyasztása nem ajánlott, hiszen ezek nagyban növelik a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. Félévente javasoljuk a rendszeres fogorvosi kontrollt gyermeke számára.

KÉRJEN IDŐPONTOT!

aloldali form