Gyermekfogászat

Szájápolás gyermekkorban

untitledii6A szájápolás elsajátítása már gyermekkorban nagyon fontos, hiszen ez később nagymértékben meghatározza, hogy felnőttként milyenek lesznek fogaink.  Gyermekeink fogai eredendően egészségesek és az, hogy mi lesz ezeknek az ép fogaknak a sorsa a későbbiekben, elsősorban a szülők felelőssége. Ma már 2-3 éves korban javasolt fogorvoshoz vinni gyermekünket. Ekkor még nincs semmi fogászati probléma, ilyenkor csak ismerkedünk az új helyszínnel, barátkozunk az asszisztensekkel, a fehér ruhás orvosokkal.

untitlediii5A rendszeres kontrollal megelőzhető a rendellenességek kialakulása, és ha mégis kialakul az elváltozás, a gyerek már ismeri a rendelőt, nem fél a kezeléstől, bizalommal érkezik orvosához.
A leggyakrabban alkalmazott megelőző eljárások a fluoridkezelés, melynek során a fluort oldat vagy zselé formájában közvetlenül juttatjuk a fogakra, illetve a barázdazárás. Különösen fontos a helyes táplálkozás, édességek, cukros italok fogyasztása nem ajánlott, hiszen ezek nagyban növelik a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. Félévente javasoljuk a rendszeres fogorvosi kontrollt gyermeke számára.

KÉRJEN IDŐPONTOT!

aloldali form