Implantálás, fogbeültetés

Válassza a legjobb minőségű implantátumot a legmodernebb digitális beültetési technikával!

strau1
 • strau9Fájdalommentes beültetés
 • Egyénre szabott, tökéletes pontosság
 • Gyorsabb behelyezés
 • Rövidebb beépülési idő
 • Vágás és varrat mentes
 • Örök garancia
 • 3D digitális technológia

Navigációs fogbeültetés, vágás és varrat nélkül

A legmodernebb fogászati implantológia azt a lehetőséget nyújtja, hogy a fogorvos már nem csak egyszerűen szabad kézzel dolgozik, hanem 3D technológiával nyomtatott és tervezet fúró sablon segítségével tizedmilliméteres pontossággal helyezi be az implantátumot a csontba.

A digitálisan tervezett implantációs sebészi sablont egy számítógépes szoftver segítségével a beteg CBCT felvétele alapján tervezzük meg.

stra41

A rendszer lényege az, hogy készül egy személyre szabott sebészeti vezető sablon, melynek segítségével komolyabb műtéti beavatkozás nélkül végezhető el az implantátumok beültetése.

stra42

A digitálisan tervezett sebészi sablon, a beavatkozás során szájba helyezve maximális pontossággal vezeti a fúrót, így az implantátumok tökéletes pontossággal kerülnek a csontba. Így elkerülhetőek a szabad kézzel végzett implantációs műtétek gyakori hibái. 

stra43

A nagy pontosságú diagnosztikai eljárásnak, programnak, és az így elkészített sebészi vezetősablonnak köszönhetően olyan csontterületre is beültetésre kerülhet az implantátum, ahova szabad kézzel túl kockázatos lenne.

Nem megfelelő vastagságú állcsont esetében, keskenyebb, vékonyabb csontozatú pacienseknél is precízebben, és kellő biztonsággal ültethetők be az implantátumok. A modern technikának köszönhetően  gyorsabb a beavatkozás, nincs vágás és varrat ezáltal a gyógyulási idő is lerövidül.

A sablon segítségével készült implantátumok  tökéletes helyre kerülnek és így az utána készülő fogpótlások is problémamentesen a legkisebb implantátum terheléssel készíthetőek. 

A navigációs implantálás lépései:

1. Konzultáció és állapotfelmérés

Az első konzultáció során egy állapotfelmérés, egy digitális panoráma röntgen és egy CBCT felvétel segítségével képet alkotunk az Ön fogainak és csontozatának állapotáról.

2. Ingyenes kezelési terv

Elkészítjük Önnek a személyre szabott, kezelési tervet, amely tartalmazza a kezelés részleteit és annak menetét, a pontos árat, a várható kezelési időt és a garanciális feltételeket.

3. Számítógépes tervezés

A szoftver segítségével tizedmilliméter pontossággal megtervezzük az implantátum helyét, hosszúságát és vastagságát. Ez után egy 3D nyomtató segítségével elkészítjük a sebészi implantációs sablont.

4. Műtét

A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik ami teljesen fájdalommentes. A fúrósablon segítségével a beavatkozás sokkal rövidebb és az implantátum tizedmilliméter pontossággal a digitálisan megtervezett helyére kerül.

5. Lépés: Gyógyulási idő

Mivel az implantátum gyorsan a pontosan a legmegfelelőbb csontállományba került behelyezésre, ezért a gyógyulási és a csontosodási idő is a minimálisra csökken. Természetesen azonnal ideiglenes fogpótlást készítünk, hogy ez idő alatt se kelljen fogak nélkül élnie

6. Végleges fogpótlás

Végül a saját fogtechnikai laborunk, szintén a legmodernebb digitális CAD/CAM technológiával elkészíti a végleges fogpótlást.

1

Mi is az Implantálás, fogbeültetés?

implant1A fogászati implantátumok 100% orvosi tisztaságú titánból készített műfoggyökerek, melyek a csontba ültetve pótolják a hiányzó gyökér/gyökerek funkcióját. Ezek az implantátumok nem allergizálnak, nem váltanak ki a szervezetből immunválaszt, vagy gyulladást, a szervezet az implantátumokat sajátként fogadja el, és a gyógyulási idő alatt az implantátumot a csont „magába zárja”. Ezt a folyamatot nevezik az implantátum csontosodásának.

Mik az implantátumos fogpótlás előnyei?

Egy-egy fog hiánya esetén, nem szükséges a szomszédos ép fogak koronához való „lecsiszolása”, nem szükséges a fogakat egybesínezni, a hiányzó fog/fogak külön koronával láthatóak el (fogközök tisztíthatósága fogselyemmel, egyenként javíthatóság, esztétikusabb, természetesebb hatás).

Több fog hiánya esetén az implantátumok használatával elkerülhetőek, vagy kifogástalanul rögzíthetőek a kivehető fogpótlások, fogsorok. a szájpadlást beborító, gyakran öklendezést, hányingert kiváltó lemezek méretei csökkenthetőek, vagy készítésük más megoldással elkerülhető.

Az implantátumok a rágóerőt a csontra közvetítik, nem a megmaradt fogakat túlterhelve. Ennek jelentősége abban áll, hogy a fog elvesztése után a csont sorvadni kezd, mivel a csont funkciója a fog rögzítése. A csontba rögzített implantátum a csontsorvadási folyamatokat megállítja, a szomszédos fogakat nem terheli túl.

 

Kinek lehet implantálni?

A modern implantátumok bárki számára elérhetővé teszik a beavatkozást. A legfontosabb vizsgált tényező az implantátumot fogadó csont mennyisége és minősége. Elégtelen mennyiségű vagy minőségű csont esetén sem kell lemondani az implantátum beültetéséről, de előtte csontpótló beavatkozás elvégzése szükséges.

 

„Befogadja” a szervezet az implantátumot?

Az implantátumok anyaga 100% tisztaságú orvosi titán, melyet a szervezet sajátként ismer el. Ha csont minősége és általános egészségi állapota megfelelő, elvégezhető a beavatkozás. Az implantátumok csontosodására maguk a gyártók vállalnak garanciát, az általunk használt implantátumok gyártói életre szóló csontosodási garanciát biztosítanak.

 

Mi a csontot is pótolunk!

implanet2Ha klinikai és radiológiai vizsgálat azt állapítja meg, hogy megfelelő számú implantátum nem ültethető be, akkor vagy a beültetett implantátumok számát kell csökkenteni vagy csontpótló műtéttel a megfelelő csontkínálatot helyreállítani. A csontpótló műtétek gyógyulási ideje általában elég hosszú és a felhasznált csontpótló anyag mennyiségétől függően magas költségekkel is járhat.

 

Meddig tart a behelyezés?

Az implantátumot teljesen fájdalommentesen és szakszerűen 30 perc alatt behelyezzük!

Fájdalmas-e a műtét:

Az implantációs műtét gyakorlott sebész kezei közt, gyors és fájdalommentes beavatkozás. Helyi érzéstelenítésben történik, hasonlóan más fogászati beavatkozásokhoz, bár az érzéstelenítő általában erősebb. Fájdalommentessége ellenére a beavatkozás nyilván kellemetlenségekkel is jár, főleg a beavatkozás utáni órákban az érzéstelenítő hatásának elmúltával számíthat fájdalomra. Műtét után a műtéti terület „jegelésével” illetve fájdalom csillapító szedése és antibiotikus védelem mellett a fogbeültetés kellemetlen utóélete 3-6 napra rövidíthető.

Miért minket válasszon?

 • fájdalommentes kezelést biztosítunk
 • több 100 elégedett páciens
 • űélethosszig tartó garanciát vállalunk
 • fogpótlására is garanciát vállalunk

Straumann implantációs rendszer

Straumann

Több mint a legújabb technológia, hosszan tartó elégedettség!

 • Több mint 30 évnyi klinikai bizonyíték 1000 fölötti tudományos publikációval
 • Több mint 13 millió behelyezett implantátum világszerte
 • Svájci precizitás és minőség
 • Több mint 70 országban elismert márka
 • SLActive egyedi implantátumfelszín a kiszámíthatóbb és gyorsabb gyógyulásért
 • Roxolid, egyedi implantátum anyag a kevésbé invazív kezelésért
 • Élettartam garancia a Straumann implantátumokra

 

A fogászati implantátum a mai modern kezelési alternatíva

Implant borne multi tooth treatment 04 600x600 1A hiányzó fogak pótlása implantátumokkal egy igazi ajándék a szájüregi egészségünk megőrzéséhez. Az implantátumok javítják az életminőséget és hosszú távon költséghatékonyak.

 

Sok implantációs rendszer létezik, de nem egyforma minőségűek!

A fogászati implantátumok népszerűségének, növekedésével sok alacsony költségű, kevésbé vizsgált implantációs rendszer került a piacra. A legtöbb páciens nincs tudatában annak, hogy lényeges különbségek lehetnek az eltérő implantációs rendszerek között minőségben, technológiában és a rajtuk végzett tudományos vizsgálatok terén is.

 

Tudományosan bizonyított

Csak néhány rendszert teszteltek tudományosan is. A Straumann az egyik legjobban vizsgált implantációs rendszer, több mint 30 évnyi tudományos és klinikai bizonyítékkal. A Straumann implantátumokat több mint 1000 tudományos publikáció támogatja.

 

Svájci minőség

A nagy hagyományokkal rendelkező svájci mérnöki munkának, és a klinikailag is tapasztalható kiváló minőségnek köszönhető az, hogy az egész világon megbíznak a Straumann implantációs rendszerében. Több mint 70 országban, 13 millió feletti Straumann implantátumot helyeztek be.

 

Az implantálás menete:

Rendelőnkben a legbiztonságosabbnak tartott „2 fázisú” műtéttechnikát alkalmazzuk. Ennek lényege, hogy az implantátum beültetés után az ínyt az implantátum felett összezárjuk, így az a csontosodás ideje alatt az implantátum nem érintkezik a szájüreggel. A gyógyulási idő elteltével az implantátumot felszabadítjuk az ínyből. Az implantátumba ezután egy kúpos fej rögzül, ami alakjában a „lecsiszolt” fogat utánozza. Végül erre a fejre rögzül sapkaként az elkészült korona.

 1. panoráma vagy CT röntgenfelvétel
 2. kezelési terve készítése
 3. az implantátum csavar beültetése (utána kb. 3 hónapos csontosodási időszak)
 4. ínyformázó csavar betekerése ( kb. 2 hónap után)
 5. implantátum fej beállítása
 6. lenyomatvétel
 7. fogtechnikai laborunk által készített végleges fixen rögzülő fogsor átadása

 

Meddig tart a csontosodás?

A csontosodás tulajdonképpen azt jelenti, hogy a csont növekedésre képes sejtjei minden irányból belenőnek, belekapaszkodnak az érdes felszínbe. Innentől az implantátum és a csont szerves egységet képez, az implantátumot nem lehet kitekerni. Az implantációs fogpótlás sikerességének előfeltétele az implantátum csontosodása. A gyógyulási idő egyénileg változó hosszúságú lehet. A szükséges csontosodási idő a műtét során kerül meghatározásra. Befolyásolja a befogadó csont minősége, a beültetés helye, a behelyezett implantátumok száma stb. A teljes csontosodás általában 1-8 hónap alatt lezajlik és az implantátum terhelhetővé válik.

KÉRJEN IDŐPONTOT!

aloldali form