Professzionális fogtisztítás

Csillogóan szép, egészséges, sima fogak!

  • 602448fe636e288Fogtisztítás mesterfokon
  • Ultrahangos fogkőeltávolítás
  • Tökéletes tisztaság két lépésben.

Az egészséges fogazat csak a megfelelő otthoni fogápolás és a professzionális szájhigiénés kezelések együttes alkalmazása esetén alakul ki, illetve tartható fenn.

….Mi is a professzionális fogtisztítás (ultrahangos fogkőeltávolítás)?

A professzionális szájhigiéniás kezeléseket erre kiképzett dentálhigiénikusok végzik.

Első lépésben a dentálhigiénikus egy ultrahangos eszközzel (depurátor) eltávolítja a fogak felszínére rakódott szennyeződéseket, fogköveket. Ultrahangos fogkőeltávolítás utolsó fázisa a polírozás. Ez egy speciális polírozó krémmel történik, amely különböző finomsági fokozatokban áll rendelkezésre és megfelelő alkalmazásuk mellett a fogak felszíne olyan tükörsimára polírozható, hogy azon a lepedék és a fogkő csak később vagy egyáltalán nem tapad meg. Ezután klinikai higiénikusaink olyan személyre szabott szájhigiéniai tanácsokkal látják el, melyek segítségével hosszútávon megtarthatóak az elért gyógyulási eredmények.

 

Miért kell a fogköveket eltávolítani?

  • 5047372955e6a9cFogínygyulladást okozhat, meggyengítheti az immunrendszert.
  • Hosszútávon a fogak meglazulását/elvesztését okozhatja.
  • Elszíneződést, esztétikai problémát jelent.
  • Kellemetlen lehelet forrása lehet.
  • Vérzést és fájdalmat válthat ki a gyulladt ínyből.
  • Mindig el kell végezni fogfehérítés előtt. Ezzel egyrészt a fogfehérítés hatékonyságát lehet fokozni, gyönyörű fehér fogai, de egészséges fogínye, csillogó és fogkőmentes fogazata is lesz.

 

Mit jelent a szájhigiéniai tanácsadás?

A szájhigiénés tanácsadás keretében kielemezzük, melyek a fogkőképződésnek legjobban kitett területek, vannak-e olyan területek, melyek tisztítására külön figyelmet kell szentelni, megtanítják ezek helyes és szakszerű tisztítását és bemutatják az ehhez szükséges eszközöket és anyagokat. Ezen tanácsadás keretében olyan információk birtokába jutnak a páciensek, melyet, ha sikerül a napi gyakorlatba átültetni, akkor hosszútávon megőrizhetik fogaik egészségét és ragyogó megjelenését és persze fájdalommentességét.

 

Mennyi ideig tart a kezelés?

Attól függően, mennyire szennyeződöttek fogaink és ínyünk, a kezelés 20-50 percet vehet igénybe.

 

Fájdalmas-e a kezelés?

A fogkő-eltávolításhoz az esetek túlnyomó többségében nem szükséges érzéstelenítés, a kezelés nem jár fájdalommal. A ultrahangos rezgőfej gyors rezgése a fogakra felrakódott fogkövet porlasztja szét. Az alatta eldugott fogfelszínek egy-egy pillanatra lehetnek érzékenyek, de ennek mértéke könnyedén viselhető. Kérésre vagy szükség esetén a kezelés érzéstelenítés mellett orvosi közreműködéssel is kivitelezhető.

 

Milyen gyakran kell a fogkövet eltávolíttatni?

A fogkőképződés mértékét rengeteg tényező befolyásolja:ilyen a nyál mennyisége és minősége, sűrűsége, a fogak alakja és elhelyezkedése, fogtorlódások vagy rések megléte, szájhigiéniai szokások, étrend stb. Mindezek figyelembe vételével munkatársaink személyre szabottan állapítják meg, hogy milyen gyakorisággal érdemes a professzionális tisztítást elvégezni. A legideálisabb körülmények közt is érdemes évente kétszer a fogorvosi ellenőrzéssel egybekötött szájhigiéniai kezelést elvégezni.

KÉRJEN IDŐPONTOT!

aloldali form

Ultrahangos fogkőeltávolítás – Innováció a fogtisztításban

Örömmel jelentjük be legújabb segítőtársunkat a fogtisztításban: itt az intraorális homokfúvás!
A fogkő számtalan ember életét keseríti meg. Akár fogínysorvadást, fogágybetegséget, végső soron a fogak elvesztését is okozhatja, ha nincs kezelve.

homokfuvas

Professzionális fogtisztítás: ultrahangos fogkőeltávolítás: homokfúvással egészítjük ki, így az apróbb fogkövek, elszíneződések is eltávolíthatóak. Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, elszíneződéseket. Ennek keretében nagynyomású vízsugárral történik a tisztítópor fogfelszínre való fújása. Az elsődleges cél, hogy a nehezen hozzáférhető behúzódásokat és barázdákat is teljes mértékben megtisztítsuk.

Ez a beavatkozás fontos kiegészítő kezelése lehet a fogkő eltávolításának, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is, mindemellett alkalmazhatjuk a gyulladt íny és a fogágy betegségeinek orvoslásában.