Szájsebészet

A szájsebészet körébe tartoznak az arc- és állcsontsebészet olyan tevékenységei, amelyek gyógyítják a fogazathoz és az állcsontokhoz tartozó megbetegedéseket, sérüléseket, töréseket, a lágy részek (íny, ajak) elváltozásait. A leggyakoribb beavatkozások a következők:

  • fogeltávolítás feltárásból – betört, visszamaradt foggyökerek szájsebészeti eltávolítása
  • bölcsességfogak kezelése, szájsebészeti, műtéti eltávolítása – ha a bölcsességfog valamilyen problémát okoz
  • gyökércsúcs rezekció – a gyökérkezeléssel, illetve gyökértöméssel elégtelenül kezelhető fogak megtartása, góctalanítása
  • szájsebészeti cisztaműtétek – az állcsontokba, illetve a száj lágyrészeiben előforduló jóindulatú tömlődaganatok kiirtása
  • arcüregzárás (foghúzáskor megnyílt arcüreg esetén)
  • fogászati implantátum beültetése
  • szájsebészeti csontpótló műtétek
  • az állkapocsízület betegségei, az állkapocs-ízületi diszfunkciós panaszok orvoslása

Gyakorlott szájsebészeink magas fokú szakértelemmel és empátiával kezelik azokat a betegeinket, akik szájsebészeti beavatkozásokon esnek át.

Ezek a beavatkozások sok esetben olyan műtéteket jelentenek, melyeket helyi érzéstelenítéssel végzünk. Az injekcióval beadott érzéstelenítő az éppen kezelt fogat és környékét képes elzsibbasztani úgy, hogy fájdalommentes lehessen a kezelés.

Humán csontpótló

A csontpótló lehet ásványi alapú, szintetikus, állati eredetű és emberi szövetből származó. A beágyazódás szempontjából a legjobb választás a humán eredetű csontpótló anyag.
Fogászati Központunkban az implantálással egy időben történő csontpótlás során humán csontpótló anyagot használunk. Az emberi eredetű csontpótló anyag azt jelenti, hogy a csípőprotézis beültetésekor felszabadul a combcsont feje, ami egy kb. 5 cm átmérőjű csontgolyóként képzelhető el. Ebből a csontgolyóból készül a csontpótló anyag – mely különböző kiszerelésben kerül előállításra (Granulátum, blokk, különböző méretű szabályos testek stb.)

A csípőműtétre váró páciensek gondos szűrés után válhatnak csontdonorrá. A kinyert csontszövet szűrése és sterililzálása speciális technológiával történik, így a csontpótló anyag használata teljesen biztonságos és steril alapot nyújt az implantátumnak.

A regenerálódási idő rövidebb, jobb az elfogadás és a beágyazódás, valamint kisebb a kilökődés esélye.

KÉRJEN IDŐPONTOT!

aloldali form